Principper for træningen:

Vi er en social løbeklub

- Vi fokuserer på god motion og sjovt og hyggeligt samvær. Vi deler os derfor ikke ind efter hastighed, men sætter en dyd i at kunne træne sammen på tværs.

Der er plads til alle i GLLR

- Uanset om du er ung/gammel, mand/kvinde, hurtig/langsom, tynd/tyk så er du velkommen til at træne med os.
- Du må aldrig føle dig presset, dårlig eller udenfor, fordi du er langsommere end de andre. Du fortjener ros og opbakning, fordi du kom til træningen og gør noget godt for dig selv.

Trænerne rådgiver gerne, men du har selv ansvaret

- Vi har meget fokus på skadesforebyggende træning, og GLLR’s trænere går hellere for forsigtigt end for hurtigt frem. Vi forsøger ikke at bremse dig - vi forsøger at forhindre skader.

Vi varmer altid op

- Vi anser opvarmning som en vigtig del af den skadesforebyggende træning. Især for løbere, som ikke længere er helt unge.

Vi strækker ikke ud sammen

- Mange undrer sig over, at vi varmer op sammen, men ikke strækker ud efter træning. Men der er ingen evidens for, at udstrækning hjælper på ømhed efter træning eller skulle give en hurtigere restitution.
- Vi bestræber os derimod på at jogge ned eller gå de sidste minutter af træningen, hvis den har været hård, så man derved kan få transporteret affaldsstoffer ud af musklerne.

- Hvis du vil strække ud, er du selvfølgelig velkommen til at gøre det selv efter træning, og vi opfordrer dig også til selv at træne din mobilitet med yoga, pilates el.lign.

Vi kombinerer løb med styrketræning

- Styrketræning er en vigtig del af vores træning hos GLLR, fordi stærke muskler er altafgørende for at forhindre skader. Vi integrerer styrketræning i vores træning, men anbefaler at man også dyrker anden styrkende træning som pilates, svømning, fitness el lign.

De forreste henter altid de bagerste

- Ingen bliver efterladt alene, og alle skal have lov til at løbe i deres eget tempo. Derfor vender de forreste om, når de er kommet et godt stykke foran og løber et stykke ned bag de sidste. På den måde løber alle lige længe, og vi løber alle sammen.

Alle har ret til lige meget pause

- Hvis alle ikke er færdige samtidig, så holder de hurtigste en aktiv pause med f.eks. planke, squat eller en ekstra runde. Alle har fortjent en pause efter en god indsats - også den sidste!

Vi tager hensyn til de andre i trafikken

- Når vi løber på stierne ved volden og i byen, holder vi os til samme side og sørger for at tage hensyn til cyklister og fodgængere.
- Hvis vi bruger pandelamper om vinteren, sørger vi for at slukke dem på oplyste veje eller kigge ned, når vi møder modkørende/gående.
- Husk reflekser, når det er mørkt.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk